راهنمای خرید دستگاه سونوگرافی پرتابل
امروزه خرید یک دستگاه سونوگرافی پرتابل دغدغه بسیاری از پزشکان متخصص است. پزشکان متخصص و فوق تخصص در حوزههای مختلف نظیر زنان و زایمان، پریتونالوژی، طب درد، طب ورزش، طب اورژانس، مراقبتهای ویژه، نورولوژی، غدد، اورولوژی، ریه، جراحی و... معمولا از دستگاههای سونوگرافی پرتابل برای سهولت در تشخیص و انجام مداخلات درمانی استفاده میکنند.
از دستگاههای سونوگرافی پرتابل میتوان در تصویربرداریهای عمومی استفاده کرد. دستگاههای پرتابل برای تصویربرداریهای تشخیصی در بستر بیمار و مراقبتهای پزشکی (Point of Care) کاربرد دارند. به طور کلی دستگاههای سونوگرافی پرتابل در کاربردهای عمومی معمولا برای تصویربرداری از احشای شکمی مانند کبد، کلیهها و عروق آئورت، ورید اجوف تحتانی (IVC)مورد استفاده قرار میگیرند.
یکی از بزرگترین چالشهای پزشکان پاسخ به این سوال است که چه تفاوتی بین کیفیت تصاویر دستگاههای سونوگرافی پرتابل با مبله وجود دارد. در واقع دستگاههای سونوگرافی قابل حمل، تصاویر اصلی را با رزولوشن مشابه دستگاههای سونوگرافی مبله (stationary) در اختیار کاربر قرار میدهند اما نکته اینجاست که مانند دستگاه های پیشرفته مبله، تمام آپشنهای تصویربرداری را ندارند.
هزینه خرید، نگهداری و تعمیر دستگاههای سونوگرافی پرتابل از دستگاههای سونوگرافی حرفهای مبله پایینتر است که از مزایای آن به شمار میرود. همچنین دستگاههای سونوگرافی قابل حمل همانند دستگاههای سونوگرافی مبله میتوانند دادههای تصویربرداری را با فرمت دایکام به اشتراک بگذارند که آن ویژگی باعث حفظ کیفیت تصاویر و صرفهجویی در زمان انتقال تصاویر میشود.
فاکتورهای کلیدی در انتخاب دستگاه سونوگرافی پرتابل
تعداد تصویربرداری روزانه و انواع مدلهای تصویربرداری از ویژگیهای کلیدی در انتخاب یک دستگاه سونوگرافی پرتابل است. کاربر باید به خوبی بداند که به چه ویژگیهایی در تصویربرداری نیاز دارد و با کدام مودهای تصویربرداری (A-Mode, B-Mode, Color Doppler,…) میتواند بیماران مد نظر خود را مورد ارزیابی قرار دهد.
تمام کاربران میخواهند دستگاهی خریداری کنند که جدیدترین و بهترین ویژگیهای تصویربرداری را پوشش دهد در حالی که ممکن است بسیاری از این ویژگیها برای کاربر ضروری نباشد و به ندرت از آنها استفاده کند. ارزیابی نیازهای کلینیکی به خریدار کمک میکند تا تجهیزاتی مناسب انتخاب کرده و در هزینههای خود صرفهجویی کند.
محیط استفاده از دستگاه سونوگرافی قابل حمل نیز فاکتور مهمی در انتخاب مدل دستگاه محسوب میشود. کاربر باید تعیین کند که آیا دستگاه بین اتاقهای مختلف بیمارستان جا به جا میشود و یا برای موارد اورژانسی خارج از بیمارستان از آن استفاده میشود. در این موارد توجه به ظرفیت باتری دستگاه سونوگرافی پرتابل از اهمیت بالایی برخوردار است.
قبل از خرید دستگاههای سونوگرافی قابل حمل جدید، سطح مهارت همه کاربران باید در نظر گرفته شود. همچنین برای کاربردهای بالینی باید پروتکل تعریف شود. در صورتی که قرار باشد چندین کاربر از یک دستگاه سونوگرافی پرتابل استفاده کنند، بهتر است شیوهنامهای برای تحویل دستگاه به هر کاربر در نظر گرفته شود.
هر دستگاه سونوگرافی قابلیت اتصال به انواع مختلف پروبهای سونوگرافی را دارد و خریدار باید به نیازهای بالینی و تعداد پروبهایی که لازم است به طور همزمان به دستگاه متصل باشند، توجه ویژهای داشته باشد.
مشخصات فنی مهم در انتخاب دستگاه سونوگرافی پرتابل
هنگام خرید دستگاه سونوگرافی باید به مشخصات فنی توجه ویژه داشت. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
فرکانس
فرکانس دستگاه سونوگرافی با میزان نفوذ امواج فراصوت به عمق بافتهای بدن رابطه معکوس دارد. به عبارتی هرچه فرکانس بالاتر (10-16 مگاهرتز) باشد، تصویربرداری سطحیتر است و هرچه فرکانس پایینتر (1 یا 2 مگاهرتز) باشد، عمق نفوذ امواج فراصوت بیشتر است.
توان خروجی
توان خروجی یک عامل مهم در انتخاب دستگاه سونوگرافی قابل حمل است. پیشنهاد میشود از ماشینهایی با تنظیمات قدرت پایینتر استفاده شود زیرا توان خروجی بیشتر ممکن است موجب ایجاد سوختگی در بافتها یا اپیدرم شود.
توانایی تصویربرداری
از دیگر ویژگیهایی که باید به آنها توجه شود توانایی تصویربرداری CW Doppler، تصویربرداری سه بعدی/ چهار بعدی و توانایی تصویربرداری داپلر رنگی (color Doppler) است. برخی دستگاهها جنبههای تصویربرداری جدیدتری نظیر HD Live، Matrix و Live 3D Echo دارند.
سیستم انتقال تصاویر
یکی از ویژگیهای مهم در انتخاب دستگاه تصویربرداری پرتابل قابلیت انتقال تصاویر با فرمت دایکام است.
آیا دستگاه سونوگرافی قابل حمل جایگزین دستگاه سونوگرافی مبله می شود؟
دستگاههای سونوگرافی پرتابل برای بررسی احشای شکمی به منظور تشخیص آسیبهای وارده به شکم، ارزیابی تجمع مایعات، سنگ کیسه صفرا و آنوریسمهای آئورت مناسب هستند. با این حال برای مطالعات کامل و دقیق شکم از دستگاههای سونوگرافی پیشرفته مبله در بیمارستانها استفاده میشود. دستگاههای پرتابل تمام ویژگیهای تصویربرداریهای تخصصی را پوشش نمیدهند و به همین دلیل هیچگاه جایگزین دستگاههای حرفهای Stationary نمیشوند.
از دستگاه پرتابل سونوگرافی قلبی یا اکوکاردیوگرافی در چه مواردی استفاده میشود؟
دستگاههای اکوکاردیوگرافی میتوانند به صورت پرتابل نیز برای بررسی قلب مورد استفاده قرار می گیرند. در اکوکاردیوگرافی از دریچههای قلبی، حفرههای قلب، حرکت دیوارهها و ضخامت آنها تصویربرداری میشود. با استفاده از قابلیتهای تصویربرداری رنگی (داپلر) میتوان سونوگرافی قلبی را در طیف وسیعی از بیماران انجام داد. در اکوکاردیوگرافی، جریان خون و حرکت آن در سراسر قلب و عروق بزرگ قابل مشاهده است.
از دستگاههای سونوگرافی قلبی پرتابل میتوان برای اکوکاردیوگرافی قلبی روزانه در بخش قلب و عروق استفاده کرد. دستگاههای اکوکاردیوگرافی پرتابل به دلیل قابلیت حمل به بخشهای مختلف بیمارستان یا مرکز درمانی، امکان انجام اکوکاردیوگرافی را در بستر بیمار فراهم میآورند و میتوان از آنها در بخش اورژانس و مراقبتهای ویژه استفاده کرد.
آیا دستگاههای سونوگرافی پرتابل قابلیت الاستوگرافی یا سونوگرافی از عروق را دارند؟
از دستگاههای سونوگرافی پرتابل میتوان برای بررسی عروق استفاده کرد. در بررسیهای عروقی، ناهنجاریهای شریانی و وریدی قابل تشخیص است و میتوان به علت آنها پی برد. تصویربرداری با B-Mode در سونوگرافی میتواند مکان، اندازه و مورفولوژی عروق را ارزیابی کند. همچنین با تصویربرداری داپلر میتوان جریان خون در عروق را نیز مشاهده کرد.
به طور معمول برای بررسی جریان خون در سیستم مغزی – عروقی (Cerebrovascular System)، رگهای شکم (مانند آئورت و شریانهای کلیوی)، رگهای اندامهای فوقانی و تحتانی از سونوگرافی عروق استفاده میشود. برای انجام مداخلات درمانی تحت هدایت دستگاههای سونوگرافی مانند اقدامات جراحی عروقی، قرار دادن کاتتر و بیوپسی باید به توانایی دستگاههای پرتابل در سونوگرافی عروق توجه کرد.
با توجه به اینکه نیازهای هر پزشک در حوزههای مختلف تشخیصی و درمانی متفاوت است، انتخاب یک دستگاه سونوگرافی پرتابل مناسب از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تیم تخصصی ویسطب میتواند خدمات مشاورهای رایگانی را برای انتخاب و خرید دستگاههای مختلف سونوگرافی پرتابل در اختیار پزشکان متخصص قرار دهد. جهت برخورداری از امکانات مشاورهای تیم ویسطب میتوانید با شماره 88687404 تماس حاصل فرمایید.
دستگاه سونوگرافی پرتابل قیمت | دستگاه سونوگرافی پرتابل دامپزشکی | دستگاه سونوگرافی پرتابل کوچک | دستگاه سونوگرافی پرتابل آپارات | خرید دستگاه سونوگرافی پرتابل | فروش دستگاه سونوگرافی پرتابل | اجاره دستگاه سونوگرافی پرتابل | بهترین دستگاه سونوگرافی پرتابل | قیمت دستگاه سونوگرافی پرتابل دامپزشکی | قیمت دستگاه سونوگرافی پرتابل